Iwan Koenderman

Veel gestelde vragen (FAQ)

1 Wie wordt bedoelt met Simon Sinek?

Simon Sinek, een managementexpert uit Engeland, is beroemd om zijn boek Start with Why. In dit boek introduceert hij zijn Golden Circle-model, bestaande uit drie concentrische cirkels. why, how en what. Hij legt uit dat effectieve leiders en succesvolle merken opereren vanuit de kern, beginnend met de why, gevolgd door de how en ten slotte de what

2 Wat wordt met de why bedoeld?

De why komt van het model de Golden Circle van Simon Sinek, dat bestaat uit 3 concentrische circles met in het centrum why, dan how, dan what. Hij beweert dat sterke merken en leiders altijd vanuit het midden, de why, naar buiten toe werken naar de wat. In tegenstelling tot degenen die dat niet zijn. Die gaan van buiten naar binnen en beginnen met de wat. Ik noem altijd de why van Simon Sinek om onderscheid te maken van de interne why. De why, die er voor zorgt dat je elke dag weer op staat om je gaan werken. Je interne motivatie. Wil je weten wat dat voor jou kan betekenen?

3 Kun je klanten krijgen op social media?

Jazeker. Dat kan als je jouw marketingboodschap verwoord vanuit je passie, je drijfveer, je why, en de waarde die je kunt leveren aan je klant. Daarmee bedoel ik de why van Simon Sinek. Hierdoor onderscheid je je van je concurrenten en ben je authentiek. Dit is goed voor het algoritme van social media. Je bereik gaat hierdoor omhoog. Jouw ideale klanten gaan meer van je zien op social media. Je wordt meer zichtbaar online. Als je vanuit deze boodschap ook content gaat creëren, die authentiek, relevant en sociaal is, in de vorm van posts, bijdragen, video´s, reels, podcasts gaan je klanten je uiteindelijk vertrouwen en als expert zien. Meer weten?

Als je dit aanspreekt kijk dan even op mijn website.